kayan resim

Bir Film 1 Kitap

15 Nisan 2017 Cumartesi

Piruze
Şam'da Bir Türk Gelin


"Erkeklere 'Bu evde eksik oları sensin' dediğimizde, adamların yüzleri asılıyor. Biz kadınları, çok film izlemekle suçluyorlar. Keşke evlendikten sonra da ellerimizi tutabilselerdi. Başımızı dizlerinin üzerine yatırıp saçlarımızı okşasalardı. Erkekler evlendikten sonra bunları neden yapmıyorlar? Sahi, bunlar hep filmlerde mi yaşanıyor?"

Derlermiş ki, bazı hayatlar zaman içinde bağlıdır birbirine. Çağlar içinde yankı bulan, eski bir çare ile zincirlidir ötekine.

Yaşadığı acı gerçeklerden kurtulmak için Şamlı bir kocanın elinden Türkiye'ye kaçan genç bir kadının oğullarına kavuşmak için verdiği mücadelenin hüzün dolu hikâyesi, hafızalarınızdan kolay kolay silinmeyeceğe benziyor.

İki Kişilik Yalnzılık, Sevmek Zorunda Değilsin Beni, Yatağımdaki Yabancı gibi çok okunan kitapalrın yazarı Sinan Akyüz’ün kaleminden genç yaşta Şam’da gelin olan Piruze’nin gerçek yaşamöyküsünü soluk soluğa okuyacaksınız....


 KİTAP YORUMUM:

Sinan Akyüz'ün okuduğum ilk romanıydı.Kitabı okuduktan sonra neden daha önce bu yazara hiç şans vermemişim dedim.Genç yaştaki Piruze'nin aşk hikayesini konu alıyor kitap. Erken yaşta aldığı evlilik kararı ve Şam' da bu evliliği yürütme çabası beni derinden etkiledi.Bir kadın olarak sıkça empati kurmama neden oldu bu kitap.Dili o kadar akıcıydı ki sanki kitap okumuyorum da bir filmin içindeymişim gibi hissettirdi.Sinan Akyüz'ün kadınları bu derece iyi anlayarak yazabilmesi de artı bir yöndü benim için.Kitap da doğu ve batı kültürünün çatışmasını açıkça görebiliyorsunuz bu yönden de kültürün ilişkilerde ne kadar etkili bir yol oynadığını bir kez daha anlayabiliyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder