kayan resim

Bir Film 1 Kitap

15 Mayıs 2017 Pazartesi

ARRIVAL(GELİŞ)-DENİS VİLLENEUVE
Film Hakkında
Ted Chiang'ın Arrival - Geliş (Türkçesi: Monokl Yayınları) kitabından uyarlanan film, son yılların en iyi filmlerinden biri olarak nitelendiriliyor!
Gizemli uzay aracı Dünya'ya gelir ve dilbilimci Louise Banks (Amy Adams) tarafından yönetilen seçkin bir topluluk bu uzay aracını incelemeye gelir. İnsanlık, küresel bir savaşın eşiğindeyken Banks ve ekibi cevapları elde etmek için zamana karşı bir yarışın içinde bulurlar kendilerini. 

Geliş - Arrival'da Zack Snyder'in Man of Steel ve Batman v. Superman filmlerinde Lois Lane rolünü canlandıran Amy Adams'a, Avengers'ta Hawkeye'ı canlandıran Jeremy Renner eşlik ediyor.
Film Yorumum
Arrival (Geliş), bir sinematik mucize: Minyatür bütçeli bir bağımsız filmin tutkusuna ve yaratıcılığına sahip yüksek bütçeli, genel seyirciye pazarlanan bir Hollywood filmi. Safi göz boyayan pahalı özel efektler ve gereksiz aksiyon sahneleri yerine insanların evrenle, zamanla, ve kendileriyle olan bağlantısı hakkında zor sorular soran yetişkin bir hikaye. Türün en başarılı örneklerinin yaptığı gibi yüzeyde soğuk ve duygusuz görünen bilim öğelerini bizim zaman ve maddeye olan egzistansiyel bağımızı derinden inceleyen bir sert bilim-kurgu opusu. Güzel denebilecek kıvamda bir film. izlemekten keyif alabileceğiniz film. İyi izlemeler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder