kayan resim

Bir Film 1 Kitap

13 Mayıs 2017 Cumartesi

İncir Reçeli

Film Özeti
Masal gibi başlayan ve sonunda trajik bir olaya sürüklenen hikayesiyle 'İncir Reçeli', Aytaç Ağırlar'ın ilk yönetmenlik denemesi. Televizyon için skeç programları yazarak hayatını kazanan Metinin en büyük isteği, yazdığı senaryolardan birinin filme çekilmesidir. Fakat senaryoları sürekli yapımcılar tarafından geri çevrilen Metin, yine böyle bir olayın akşamında gittiği barda Duygu ile tanışır. Metin zil zurna sarhoş olan bu kıza evini açar, fakat ertesi sabah uyandığında kısacık bir not bırakan Duygu çoktan evi terk etmiştir.

Aradan zaman geçer, Metin yine aynı barda Duygu ile karşılaşır. Duygu yine Metine misafir olur. Bu günden sonra Duygu sık sık Metinde kalır. Metin adı dışında hakkında hiçbir şey bilmediği bu kıza aşık olmuştur. Duygu istediği zaman gelip Metin’de kalmakta, çoğu zaman da haber bile vermeden sadece notlar bırakarak ortadan kaybolmaktadır. Metin telefon numarasını bile bilmediği Duygunun hayatındaki sırrı merak eder ve bir gün onu takip eder. Bu takibin sonunda öğrendikleri, “ölümsüz bir metropol aşkının ve dünyayı değiştirme çabasının başlangıcı olacaktır.

Film Yorumum
Mütevazi bir hikaye.sade fazla uzatılmadan, müzikleriyle hikayeyi ayakta tutmaya çalışan, oyunculuklarıyla sıkmadan izleten, finali ortalarda görebildiğiniz hayatın son zamanlarında mutlu olmak isteyen ama karşısındaki erkeğin diğer hem cinslerinden farkı olmadığını gören bir genç kızın dramı.Aslında ortada çok büyük hikaye yok ama Amerikan filmlerinde sıkılanlara çağımızın hastalığı yalnızlığın ne sonlara gebe olduğunun ispatını görmek isteyenlere güzel bir film diye düşünüyorum. Keyifli izlemeler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder