kayan resim

Bir Film 1 Kitap

13 Mayıs 2017 Cumartesi

Çavdar Tarlasında Çocuklar- J.D Salinger
Kitap Hakkında
 Pek çok insanın hakkında konuştuğum için üzgünüm. Bildiğim tek şey; size anlattığım herkesi biraz özlüyorum. Bizim Stradlater'ı ve Ackley'i bile, sözgelimi. Sanırım o lanet Maurice'i bile özlüyorum. Sakın kimseye bir şey anlatmayın. Herkesi özlemeye başlıyorsunuz sonra.
Çavdar Tarlasında Çocuklar, Salinger'ın tek romanı. Ergenlik çağının içinde, yetişkin dünyanın düzenine karşı isyankar bir çocuğun, bir Noel öncesi başına gelenler... Bu sürecin bir psikiyatri kliniğinde noktalanışı. Holden Caulfield'in masumiyet arayışının iç burkucu romanı. Belki de Salinger'ın. 1993'te Franny ve Zoey ile Dokuz Öykü adlı kitaplarını yayımladığımız Salinger, 1963'ten bu yana yeni bir yapıt yayımlamamasına ve neredeyse efsane haline gelmiş bir gizlilik içinde yaşamasına karşın, dünya edebiyat gündemindeki yerini hep koruyor.

Yorumum
Bir günde okuyup bitirdiğim, bitirdikten sonra da bana gerçekten de boş olmadığını kanıtlayan bir kitaptı. Baş karakter olarak mükemmel ötesiydi. Okula gitmeyen bir çocuktan okulun ne kadar kötü olduğunu ve insansı bakımdan bir araya gelmiş o kadar insanın yarattığı kocaman iki yüzlülük ortamını anlatıyor. Sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap. Aslında hayatın özeti. '' Sakın kimseye bir şey anlatmayın. Herkesi özlemeye başlıyorsunuz sonra. İyi okumalar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder